Hideg finomság a Velencei-tó partján - Rácz Fagyizó

Május 1-én csapatunk leruccant a Velencei-tó partjára, hogy megkóstolja a helyiek körében jól ismert Rácz Fagyizó fagylatjait. Az üzlet a város családi házakkal körülölelt területén, egy családi ház mellett található. Kellemes, kis udvarral, hintával, és egy mini gyerekeknek tervezett játszótérrel is fel van szerelve az udvar. Az üzletbe belépve igazi vidám hangulatú rész fogad minket.

dsc029381.jpg

Mindössze egy fagyipult, pár tábla, egy kis asztal, és a személyzet, ahogyan egy családi vállalkozásnak működnie kell. A pultban a főnök, ahogy a pólóján is látható "Tibi bácsi" áll, aki mindig óriási vigyorral vár mindenkit, mindenkihez van 1-2 szava, legyen az egy vicc, vagy épp egy kis zrikálódás, de csak amolyan baráti módon.dsc02793_1.jpg

A kínálat elég széles, több mint 15 féle fagyiból választhatunk, a kínálatban megtalálhatóak természetesen a hagyományos ízek, mint a vanília, csoki, puncs, eper, citrom, vagy épp a karamell, de emellett a legkülönlegesebb fagyik is választhatóak, nap, mint nap új kínálattal. Ilyen különlegességek a velencei álom felturbózott változata, azaz az agárdi álom, vagy épp a tulaj elmondása szerint a feleségéről elnevezett Emese kedvence. Emellett, mint megtudtuk, minden gyümölcsfagyijuk laktóz, és gluténmentes, szóval az erre érzékenyekre is figyelnek, sőt, mindig van 1-2 cukormentes íz is, hogy a cukorbetegségben szenvedők se kerüljenek hátrányba, ha fagyizni indul a család.

A fagyik mellett kávék is várják az odalátogatókat, a sima presszótól a jegye kávéig, amiben természetesen jelen esetben jég helyett fagyi kerül! A nyári szezonban kapható jégkása is a gyerekek külön örömére.

Mi egy áfonyás joghurt-citrom kombót választottunk. Meg kell mondjuk, hogy az íz, ami fogadott bennünket, isteni volt! Igazán krémes, a citrom savanyú, amilyennek lennie kell, az áfonyás joghurt pedig az igazi házi joghurt ízét idézte, ami számunkra különösképp gyönyörű élmény volt.dsc045291j.jpg

Az árak teljesen korrektek, egy gombóc fagyi ára 250 forint, és ezért tényleg méretes gombócokat kapunk, nem csak amolyan "gömböcskéket". Egészen biztos, hogy a nyár folyamán még visszatérünk erre a helyre, lehet, hogy többször is!