Apropó! – avagy, ahol a borok dominálnak

Az elmúlt héten születésnapot ünnepeltünk! Egyik kedves ismerősünk kerek születésnapja alkalmából a Király utcában található Apropó Bistroban jártunk, ezzel kapcsolatban, most megosztjuk élményeinket!

 

Ahogy már korábban említettük, a bár Budapest egyik legkedveltebb részén, a Király utcában helyezkedik el. Nagyon központi helyen van, közel több szórakozóhelyhez. Könnyen megközelíthető akár a 4-6-os villamosok egyikével, de a Deák térről is csak 5 perc sétára van.

 3ee227727debdc6fb6cda24360037b7f.jpg

Ami a bár hangulatát illeti, cseppet sem gondoljuk az egyetemisták kedvelt helyének. Ezt több tényező is alátámasztja. A bárba belépve azonnal köszöntött minket a pincér, megkérdezte miben segíthet. Nos... ami az általunk megszokott helyeket illeti, egyáltalán nem ez a jellemző... sőt! Még akkor is kevesen köszönnek, amikor italt kérni megyünk a pulthoz.

Kellemes fogadtatásban volt részünk. Mivel tudtuk, hogy Budapest melyik részén található a hely, ahova hivatalosak voltunk, ezért öltözködésünkkel is igyekeztünk megfelelni az íratlan szabályoknak: kissé elegáns öltözéket és viselkedésmódot várnak el, ezért a lányok magassarkú cipőben, a srácok pedig laza ingben vettek részt az eseményen.

Miután helyet foglaltunk, azonnal kaptunk egy igényes itallapot, melyen angolul és magyarul is megtalálható volt a kínálat. Az árak a borlapon inkább literenként voltak feltűntetve, az átlagostól magasabb árkategóriában. Véleményünk szerint az idegen nyelvű forrás a külföldieknek kívánt kedvezni, az árpolitika hasonló elvet követett. Miután kiválasztottuk a bort, a pincér kihozott egy üveggel belőle, de először mindenki csak egy-egy korty kóstolót kapott a poharába. Miután látta, hogy meg vagyunk elégedve az ízekkel, tovább töltötte a poharakat. Beszélgettünk, felköszöntöttük a szülinapoost és átadtuk az ajándékokat is. Miután mindenki jócskán fogyasztott az alkoholból, megéheztünk, majd az étlapot kezdtük nézegetni.

Az italokhoz képest az ételek árai meglepően alacsonyak voltak, egy quesadilla 1700 forintba került, ami ezen a környéken méltányosnak mondható.

 

received_560663401092783.jpeg

 

A legjobb választás a képen látható gnocchi-ra esett, ami egy az olasz konyha kincsei közül. A gnocchi nagyon hasonló a magyarok által kedvelt nokedlihez. Íze és formája is ehhez hasonlít, bár kicsivel édesebb. Tejszínes és húsos feltéttel kértük, paradicsommal díszítve. Az adag pontosan elegendő volt, a tetejére extra feltétnek parmezán sajtot kértünk.

 

Összességében az Apropó Bárról elmondható, hogy az italok drágák, azonban az ételek nagyon változatosak és megfizethetők. A személyzet nagyon kedves és több nyelven is beszélnek, ami ezen a területen óriási előnyt jelent. Azoknak ajánljuk, akik párjukkal szeretnének egy kellemes estét eltölteni, vagy különleges eseményt, kisebb zárt körű rendezvényt szeretnének tartani alacsony költséggel.

 

Megéri kipróbálni!