A bár, ahonnan nem szabadulsz - Neverland

De hogy fogok ide bejutni? Fogalmazódott meg bennem a kérdés, amikor először jártam Neverlandben. Nem, nem M. Jackson hírhedt birtokáról beszélek, hanem egy budapesti, a Dohány utcában található még kevésbé ismert kis helyről, amelyet nem is szívesen reklámoznék. A miértre a válasz viszont nem az, amit várnátok. Ez a hely olyan, mint egy kis ékszerdoboz, legszívesebben önző módon megtartanád magadnak. Végül úgy gondoltam mégis írok róla, hiszen akik ezt az egészet kitalálták, megérdemlik, hogy minél többen látogassanak el ide.:)

img_5617.jpg

Tehát amikor megjelentem a bejáratnál, kicsit úgy éreztem, mintha Amszterdamban lennék a vörös lámpás negyed érdekesebbnél érdekesebb kirakatokkal teli szűk kis utcáiban. A fejem felett piros neonnal világít a Neverland felirat, szemben pedig 6 ajtó egy tréfás kis üzenettel: ,,Find the secret entrance.” Szinte izgultam: ,,Vajon mi fog velem itt történni?” Ha kicsit odafigyel az ember, hamar észreveszi melyik ajtót kell választania, de ez a hely annyira meglepően kreatív, hogy egyszerűen már zavarba hoz, és hirtelen azt sem tudod mit csinálj.:D Félreértés ne essék, szeretem a világos, minimál stílusú budapesti hipster helyeket is, de már tele van velük a város. Ez a hely igazi felüdülés fővárosunk gasztrotengerében.:)

img_5623.jpg

A rendkívül pozitív első benyomás nem szakadt meg, ahogy megérkeztem magára a helyre, vintage és modern elemek, fém, fa és bőr borítások fogadtak egyszerre, ezeket a dolgokat csak olyasvalaki tudja jól ötvözni, aki profi és brutál jó ízléssel rendelkezik (Dicséret a tervezőnek is.). Az illemhelyiségben szóló gyönyörű tavaszt idéző madárcsicsergésről pedig ne is beszéljünk.:D Szerelem ez a hely. Egy eldugott kis kuckó, ahova beülhetsz a pároddal, egy barátoddal, de akár egy egész csapat haveroddal is. Ha mindez esetleg még nem lenne elég, elmondhatom, hogy a szórakozás garantált, hiszen ez nem csak egy bár és nem csak minőségi italokat illetve őrült jó kajákat tudsz fogyasztani, hanem kipróbálhatsz 4, különböző nehézségű szabadulószobát is, melyek a legjobbak közt vannak Budapesten. A pályák 4 különböző tematikára épülnek: Rácsok Mögött, Zárt Osztály, A Nagy Vadnyugati Rablás, Máguspróba, A világűr mélyén. Ha pedig a baráti iszogatáson csakis magatok lennétek, akkor egy exkluzív VIP szoba is a rendelkezésetekre áll.

koszizeg.jpg

Hogy a kajáról is egy kis szót említsek, legutóbb például egy bárányburgert rendeltem tequilás-lime-os szósszal, ami abszolút hibátlan volt, arról nem is beszélve, hogy végre találtam egy olyan helyet, ahol kérés nélkül adnak jó adag majonézt, mustárt és ketchupot is, hogy tudd mibe mártogatni a burgonyádat. A tálalás nagyon ízléses, nem ikeás kis fehér tányérokon kapod az ételt, hanem stílusos tálcákon. A kiszolgálás nagyon kedves, itt tényleg odafigyelnek rád. Ha szeretnél kicsit mást tapasztalni mint a mainstream, ha nem csak egy jó ebédre/vacsira vágysz hanem egy igazi élményre és szeretnél kicsit kiszakadni a szürke hétköznapokból, akkor ezt a helyet csakis ajánlani tudom.:)