Van egy negyed órád? – akkor irány a Corvin-negyed!

Egy kedves ismerősünk ajánlotta nekünk az Enjoy Café-t, ami a Corvin-negyedben található, a 4-6-os villamos megállójától kb. 3 perc sétára.

Na de mi is ez a hely pontosan?!

Ennek a kávézónak az a különlegessége, hogy robotok szolgálják fel az előzetesen megrendelt ételeket és italokat, mindemellett néhány szót is tudnak, így jó beszélgetőpartnerek lehetnek.

A technológiai fejlődésnek köszönhetően, egyre több robotot fejlesztenek az előrehaladottabb országokban. A fejlesztők azt hangsúlyozzák, mennyire jót tesznek velünk ezek a lények, hiszen kevesebb a hibázási lehetőségük, és munkabérüket sem kell megfizetni. Mások inkább a személyes interakciók háttérbe szorulásán gondolkodnak, többen munkahelyüket féltik.

 53581828_252547639032921_6439336766292885504_n.jpg

Aggodalomra semmi ok, ezek a robotok leginkább a gyermekek szórakoztatására szolgálnak, ők teszik az egyébként hagyományos értelemben vett kávézót vonzóvá.

 Az Enjoy Caféban az ételek és az italok rendelése úgy történik, mint egy hagyományos helyen, vagyis odajön az asztalhoz egy ottani dolgozó - pincér, ha lehet őket itt így hívni -, aki felveszi a rendelést, majd munkatársai elkészítik a kívánt ételeket és italokat. Amikor elkészül egy-egy rendelés, akkor a pincér a robotok tálcájára teszi a poharakat és a tányérokat, majd beprogramozza a robotot, aki a megfelelő asztalhoz kiviszi a tálcát.

Honnan az elnevezés?

Az ’enjoy’ szó az angol nyelvből származik, eredeti jelentése: élvezni, élvezd. Kissé torzított értelemben akkor szokás használni, amikor egy ételt vagy italt tesznek elénk: ez a szó szolgál arra, hogy jó étvágyat kívánjon a pincér, vagy otthon az édesanyánk. A 2 robot szintén ezt a szót mondja, amikor egy-egy rendelést felszolgál az adott asztalnál. Nekünk az volt a dolgunk, hogy elvegyük a tálcájáról a kívánt termékeket, majd meg kellett simogatnunk a kezüket. A kézsimogatás jelentette számukra a köszönöm szót, és csak akkor mentek vissza a helyükre a pulthoz, amikor ez megtörtént. Ez intő jel volt számunkra, hogy annak ellenére, hogy robot szolgál ki, mégis meg kell köszönnünk a fáradalmait.

img_20190202_185354.jpg

 

Ezen a helyen forró csokit kértünk, de itt sem a hagyományosat! Narancsos-étcsokis verziót kóstoltunk, mindenkinek nagyon ízlett. Az árak a hely különlegességéhez képest egyáltalán nem magasak: egy forró csoki átalgára kb. 600 forint volt.

Kisiskolás gyerekekkel érdemes ide ellátogatni, amikor mi csokiztunk itt, akkor is nagyon sok családi asztal volt. Látogatásunk után úgy gondoljuk, hogy sajnos kevés visszatérő vendéggel találkoznak a dolgozók, hiszen a helyet a robotok teszik igazán különlegessé, az ételek és az italok kevésbé fontosak a látogatók számára. Tipikusan olyan helyről van szó, ahol a vendég élményt vásárol.

 

Ti mit gondoltok erről ?