Gasztrokaland a budai riviérán

Május 1-jén a Koleszterin Kommandó fogta magát és a Római part felé vette az irányt, a pontos cél pedig nem más, mint a Fellini Római Kultúrbisztró volt. Nem először jártunk ezen a környéken, azért is tértünk vissza, mert a Római olyan, mint egy kis oázis a nagyváros fergetegében: csönd van, nyugalom és kényelmesen el lehet ücsörögni a hatalmas platánfák árnyékában hallgatva, ahogy a hullámok csapdossák a partot. Az idő is kegyes volt hozzánk, muszáj volt kihasználni ezt a lehetőséget, látva a jövő heti nem túl biztató időjárás jelentést.

img_5917.jpg

Ez az aranyos kis bisztró közvetlenül a Duna parton található, tele kényelmes napágyakkal, egy mini kis víziszínpaddal a koncertek számára, egyéb, raklapokból kialakított színesre festett kényelmes ülőhelyekkel, illetve egy pici kis játszóhajóval, hiszen a gyerekekre is gondoltak a hely tulajdonosai.:) A Fellini továbbá abszolút kutyabarát, tehát kis kedvencünket is nyugodtan magunkkal vihetjük, ha ide látogatunk. Nagy előnynek számít az is, hogy szinte akárhonnan könnyen eljuthatunk a helyre, akár tömegközlekedéssel, autóval, bringával, kajakkal vagy kenuval érkezünk.

img_5919.jpg

Amikor odaértünk a bisztróhoz, a sorokat látván kicsit lesokkoltunk, de hát ez van, ha összejön egy munkaszüneti nap csupa napsütéssel és egy minőségi, népszerű hellyel. Nem kell rástresszelni, mi is ezért nem fordultunk vissza, hiszen tudtuk, hogy az élmény amit kapunk, kárpótol majd minket a hosszú várakozásért.:) Le a kalappal a bárosok, a felszolgálók és a szakácsok előtt, hogy ezt a hatalmas tömeget egész nap így bírták.

img_5926.jpg

A bisztró nem csak az egyedülálló környezet miatt fantasztikus, de iszonyat finom és minőségi ételeket, illetve italokat is fogyaszthatunk itt. Náluk még a vegánokra is gondolnak, számos választási lehetőség áll a különböző diétákat folytató emberek számára. Kérhettek piknik tálat, hamburgert argentín marhahússal, fish & chipset és leöblíthetitek akár egy jó belga meggysörrel, vagy egy finom koktéllal. Ami borzasztó szimpatikus volt számunkra, az az volt, hogy a Fellini odafigyel a környezetére is, visszaváltható műanyag poharakat kapunk, hogy a hulladék mennyiségét minél inkább leredukálják. Miközben ebédünket/vacsoránkat fogyasztjuk egy jó koncert mellett, gyönyörködhetünk a Dunában, nézhetjük az elhaladó kajakosokat, illetve kenusokat, a kép teljesen idilli. Családosoknak és baráti társaságoknak egyaránt ajánljuk, ha egy kis kikapcsolódásra, illetve finom ételekre és italokra vágynak. A sor sem mindig olyan nagy, ez egy kivételes alkalom volt, szóval ez senkit se tartson vissza.:)

img_5923.jpg

Címkék: budapest szerelem