Egy falat Itália Szentendre szívében

Egy csodálatos, és meleg vasárnap délután úgy döntöttünk, hogy bevesszük a festői szépségű Szentendrét, ahol megnéztük a sikátorokkal szőtt belvárost, és ha már ott jártunk, lakmároztunk egy jót, egy igazi, olaszos, tésztázós-pizzázós helyen, a Trattoria Cardinale-ban.

A környék csodálatos, a Belgrád székesegyház, a sétálóutca a jellegzetes díszletekkel, és a zsizsegő tömeggel megadja Szentendre miliőjét.

dsc02119.jpg

A nagy tömegtől mindössze két perc sétára található a szentendrei Duna part, ahol megannyi, érdekesebbnél-érdekesebb, és finomabbnál-finomabb étterem közül választhatunk, a hagyományos magyar ételektől, a lángoson, és az indiai/thai ételeken át egészen az általunk választott olaszos ételekig minden megtalálható. Az éttermek nagyságára lehet maximum panaszunk, mivel sajnos eléggé szűkösen behatároltak a területi adottságok. Ahogyan azt már elárultuk, az olaszos vonalat, ezen belül is a Tattoria Cardinale-t választottuk, mely egy hangulatos olasz étterem, zárt, és nyílt terasszal, illetve beülős résszel is el van látva.

dsc02125.jpg

A mennyei pizza, és tészta illat egyből megmozgatta a fantáziánkat, és pár perc várakozás után a kedves személyzet már fel is szabadított számunkra egy asztalt, hogy aztán válogathassunk a finomabbnál finomabb tételekből. Mivel csak ketten mentünk, így úgy döntöttünk, hogy Pizzát, és tésztát is ki kell próbálnunk, így esett a választás egy hagyományos prosciutto-s pizzára, és egy tejszínes-spenótos házi gnocchi-ra. Az ízek mennyeiek voltak, a várakozási idő az óriási tömeg ellenére is elenyésző volt. A kiszolgálás zseniális, a pincéreknek mindenkihez volt 1-1 jó szavuk, ezáltal az összbenyomás még az átlagosnál kissé magasabb árakat is feledtetni tudta! 

dsc02126.jpg

Mindent összevetve a 10-es skálán 9-es értékelést adnánk, mivel az árak elég borsosak voltak, és a zárt terasz miatt nagyon megállt a levegő, ezáltal kissé túlságosan is meleg volt.

 Weboldal: www.cardinale.hu